JEUGD

JEUGDZORG IN UTRECHT


Jongeren

Ongeveer 1 op de 20 jongeren heeft ernstige psychische problemen. Dat kunnen angsten zijn, eetproblemen, depressieve klachten, game- of telefoonverslavingen, gewoon diep ongelukkig, hoge sociale druk, eenzaam, vastgelopen, of een gevoel van niet bij jezelf horen.
Of misschien weet je zelfs niet eens hoe je het zou beschrijven.
Uiteraard bezoek je dan een arts. En de arts verwijst door naar jeugdzorg en of psycholoog.

Het probleem is dat er een wachtlijst van maanden is voor vergoede hulp.
Je krijgt iemand toegewezen waarvan je niet weet of het klikt.
Vaak word je dan weer doorverwezen.
Of je krijgt iemand die voortdurend vragen stelt waar je geen antwoord op weet...

Vaak kun je gewoonweg niet wachten.
Je hebt al lang gewacht voor je naar de huisarts bent gestapt en hulp is NU nodig. 

• Ik heb geen wachtlijst.
• Snel resultaat
• Ik sta meteen klaar.
• We kunnen nu een intake inplannen.
En..

Je hoeft niet helder te hebben wat je probleem is. Want meestal is dat juist het probleem. Je weet alleen hoe je je voelt. Of zelfs dat niet meer.
Dat is voor behandeling bij mij ook niet nodig.

Bij mij praten we niet veel. Ik kan zelfs dingen voor je doen zonder dat ik precies weet wat het is. Klinkt spannend toch?

En ... wanneer je weet dat een half uur hypnose gelijk staat met 5 uur slaap...hoe fijn is dat?


Kinderen

Kinderen met diverse problemen als slaapproblemen, druk hoofd, buikpijn, pesten en dergelijke zijn uitstekend te helpen door middel van hypnose op een speelse manier.  Kinderen behandel ik niet online, alleen life.
Ik heb mijn kinderhypnose training gedaan bij Next Generation Kids.


Aanpak
Ik werk o.a. met hypnose. Misschien denk je bij hypnose aan Mindf
*ck, waarin hij mensen dingen laat zien en geloven die er niet zijn. Maar hypnose is net even anders. maar zeker zo leuk. Waarom het leuk is, is omdat ik geen ellenlange gesprekken met je hoef te houden en te zoeken waar oorzaken liggen.  En jij hoeft niet zo veel... Ik heb een heerlijke hypnose stoel waar je onderuit mag zakken en je helemaal ontspannen. Hoe fijn zou het zijn als jij je even helemaal kon ontspannen?

WIE BEN IK


Nicole E. Zonderhuis

Ik ben geen afgestudeerd psycholoog, maar coach die in staat is echt te luisteren. Ik oordeel niet snel, ben inlevend, betrokken en ervaren in écht met mensen praten.

Ik heb een zware pubertijd gehad, waarbij ik enorm vast zat. De volwassenen stonden heel ver van me af en de iedere poging me te bereiken leek van een andere planeet te komen - het sloeg echt nergens op wat ze zeiden; het bracht me alleen maar meer in een isolement.  Waar ik opgroeide was hulp zoeken in die in tijd niet gebruikelijk. Ik voelde me machteloos en dat maakte dat ik er niet wilde en niet kón zijn. Achteraf zie ik dat ik eigenlijk vertrokken was. Terwijl ik voor de buitenwereld goed functioneerde en goede cijfers op school haalde.

Gelukkig had ik mijn creativiteit. In mijn tekeningen en gedichten kon ik me uiten. Dat is mijn redding geweest. Dus geloof me, waar jij ook zit, ik vind niets vreemd. 


Waarom zou ik je kunnen helpen?

De klik is belangrijk. Mijn coaching ervaring en mensenkennis zijn belangrijk en mijn vermogen echt te luisteren. Ik kan goede vragen stellen, vraag door waar nodig en houd mijn mond op het juiste moment.
Ik heb me geschoold in sjamanisme, hooggevoeligheid, leerproblemen, Maya astrologie, psychologische methode PRI (basis), systemisch werk, Davis Counseling (Basis) , hypnose en meer.

Ik kijk wat nodig is voor jou en werk geen lijstjes af.




JEUGDZORG IN HET NIEUWS

Algemeen Dagblad 18-1 2021
Meer kinderen in ziekenhuis na zelfmoordpoging door coronacrisis

Door de coronacrisis en de lockdown belanden er meer kinderen in het ziekenhuis na een zelfdodingspoging.
De scholensluiting zorgt ervoor dat nóg meer kinderen in psychische nood komen. 
Het artikel



NOS Jeugdjournaal 8 -11 -2020
Veel problemen bij jeugdzorg: samenwerking moet beter

De hulp voor kinderen met problemen moet beter. Dat schrijven twee ministers in een brief aan de Tweede Kamer. En dus willen ze grote veranderingen doorvoeren in de jeugdzorg.. Het artikel



Jongeren met complexe psychische problemen tussen wal en schip

Ouders van jongeren en jongvolwassenen met ernstige psychiatrische stoornissen vinden steeds moeilijker een geschikte behandel- of woonplek voor hun kind. De wachtlijsten bij gespecialiseerde instellingen nemen toe en diezelfde instellingen signaleren dat de jongeren er slechter aan toe zijn bij binnenkomst. Lees het artikel


NOS 30- 4 2019
Steeds meer jongeren krijgen jeugdzorg, moeten we naar Denemarken kijken?

Het aantal jongeren dat jeugdzorg krijgt is in 2018 verder gestegen. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek waren het er 428.000. Dat zijn er 8000 meer dan het jaar ervoor. Het gaat om mensen tot 23 jaar. Lees het artikel


Share by: